Wet van Murphy

Bloggen helpt blijkbaar. Wij kregen het advies van ervaringsdeskundigen om niet-klevend klittenband bij de HEMA te kopen. (Is dit nu sluikreclame of moeten we de HEMA om sponsoring gaan vragen?) We moeten het nog uitvoeren maar gaan het zeker doen. Wolter bedankt!

Om ons alvast te laten wennen aan het feit dat niet alles van zelf zal gaan, geven Lonely Planet en de Postbank ons een voorproefje. Loney planet had een mooie aanbieding. 3 Reisboeken voor de prijs van 2. Echte Hollanders als wij toch zijn, meteen 3 reisboeken besteld, Syrië, Jordanië en Egypte. Helaas staan naast het vak van Syrië de boeken van Sri Lanka. Ligt niet helemaal op de route. Mailtje gestuurd, boek van Syrië alsnog ontvangen en Sri Lanka maar weer terug gestuurd.

De Postbank weet het te presteren om onze maximaal 60 dagen doorlopende reisverzekering met werelddekking te verlengen met 40 dagen europadekking. Hebben we niet zo veel aan in het Midden-Oosten. Want iedereen die een beetje heeft opgelet bij aardrijkskunde, of hoe dat tegenwoordig ook mag heten, zou moeten weten dat dat bij Azië hoort. Of wordt de EU nog groter? Wij hebben daar nog niks van vernomen.

Nieuwe banden

Nog minder dan 5 weken te gaan. Het is een beetje raar om het nu buiten te zien sneeuwen en tegelijkertijd bezig te zijn met de voorbereidingen van een 3-maandse reis door het woestijnige Midden-Oosten.

Cock is deze week druk bezig geweest met de nieuwe banden monteren. Heavy moet in dit geval letterlijk genomen worden. De banden wegen ruim 80 kg per stuk en de velgen slechts 50 kg. een  compleet wiel weegt dus 130 kg. Het was wel een goede oefening in banden wisselen. Dat kunnen we nu dus zelf. in 1 tot 2 uur ligt er een nieuwe band om de velg. Best handig als de eerstvolgende garage 500 km verderop zit.

Oh, ja: Roelien is druk bezig met het maken van gordijnen en muggengaas. Het zelfklevende klitteband kleeft aan naalden (laat ze zelfs breken), maar blijft niet zitten op de gaatjes van het muggengaas. Ook niet op de stof rond de gaatjes trouwens. Op dit moment is het niet verantwoord dat Roelien een berichtje schrijft. Voldoet niet aan netjes woordgebruik…