Tweede helft

Deze reis zal “Inshallah“ zo’n 100 dagen duren. De eerste helft zit er nu op. Een goed moment voor reflectie. We denken weinig aan Nederland. Dat bleek een paar weken geleden toen we per telefoon met onze huisoppasser contact hadden. Het gesprek ging over de reis en over (politieke) koetjes en kalfjes. Aan het eind zei onze huisvriend dat alles OK was met ons huis, ook in de vorstperiode geen problemen.Oh ja, ons huis in Breukelen, dachten we.

Misschien denken jullie ook wel, die Cock en Roelien reageren nooit op de reacties op het weblog of op e-mails.Inderdaad schrijven we zelden iets terug. Komt ook door de beperkte tijd of verbindingssnelheid in internetcafés. Maar we praten er wel samen over. We vinden het leuk als we een bericht van herkenning krijgen, zoals bij de invoer van de BraVo in Egypte, of als we restauranttips (Luxor) krijgen. En natuurlijk waarderen we jullie aandacht. Dat moedigt ons aan om teksten te blijven schrijven en om de mooiste foto’s te selecteren. Sukran! (bedankt!).

We merken ook dat we de Nederlandse dagelijkse beslommeringen totaal niet missen. We beseffen wel dat 3 maanden gewoon te kort is om het Midden-Oosten en haar inwoners goed te gaan begrijpen. We proeven er aan, we ruiken. En het smaakt zeker naar meer. De tweede helft is dus begonnen! Blijven jullie meereizen?

2 reacties op “Tweede helft

 1. Hallo Syah en Fatima van Breukelen ! Inshallah !!! reken niet te veel op allah want dat doen de arabieren al en kijk maar eens wat daar gemidddeld van terecht is gekomen.Allah heeft ze maar mooi in de steek gelaten. Alhoewel als je niet bestaat kan je eigenlijk ook niemand in de steek laten en dat is dan weer een voordeel dan kan het ook niet aan allah liggen.Waarschijnlijk zijn de Joden de schuldigen volgens de arabische zender wel……die zijn toch niet bevooroordeeld???
  Terug naar de reis>>En alle gekheid op een stokje het is zeer een indrukwekkende reis.Het lijkt mij wel wat zanderig in die woestijnen maar het is mooi weer met die beroemde oudheidkundige plaatsen moet wel heel mooi zijn, en dat je daar gewoon in rond loopt gewoon bizar. Ja toen liepen wij nog in dierenvellen met stenen hakbijlen rond maar ja de wet van de afnemende voorsprong !!!!
  In opdracht van Saskia die mij niet geheel onterecht beschuldigd van OOK een vooroordeel hen ik maar studie gemaakt van Jordanie heel leerzaam!!!!
  Groetes aan jullie drietjes

 2. Ha die Cock & Roelien, heerlijk om die foto’s te zien zeker omdat het weer hier uiterst vunzig is. Heerlijk ook omdat het voor mij zo nostalgisch is jullie reis door Egypte. De laatste keer dat ik er was gingen we nog zonder weg naar Abu Simbel die moest toen nog aangelegd worden dat had zeker zijn voordelen. Zo te horen niets veranderd met vergunningen, politie etc. Wij hadden een schrijven van de Egyptische ambassade dat we overal mochten rijden maar Arabisch lezen is soms voor een Egyptenaar toch nog moeilijk of ze vonden het gewoon ‘gezellig’ om moeilijk te doen.

  Liefs … arike

  ps: Sailing Paradise is verkocht overdracht 1 maart a.s. HOERA!